Magija Messija, prvijenac Albe i Neymar za novi trofej
Foto: EPA

Kataloncima Kup kralja

Magija Messija, prvijenac Albe i Neymar za novi trofej

E. Škorić
Teme:

U finalu španskog Kupa kralja sastali su se Barcelona i Sevilla, a Katalonci su nakon produžetaka ostvarili pobjedu rezultatom 2:0.

Barcelona je tražila duplu krunu, Sevilla je u finale Kupa ušla puna samopouzdanja nakon osvajanja Evropske lige i nekako se očekivala spektakularna utakmica sa dosta golova.

No, očito je umor učinio svoje, pa igrači u finalu u Madridu nisu bili golgeterski raspoloženi, zbog čega je regularnih 90 minuta završeno bez golova.

U prvom dijelu poprilično ravnopravna igra, a najzanimljiviji je detalj s 36. minute kada je Mascherano zbog povlačenja Gameira za dres dobio direktan crveni karton.

Upravo je Banega izveo slobodnjak, a Ter Stegen krajnjim naporom uspio da odbrani. U nastavku je Sevilla bila opasnija, te je koristila činjenicu da ima igrača više. U prilog Andalužanima je išla i povreda sjajnog Suareza, koji je ranije izašao iz igre.

Iako su se i jedni i drugi trudili doći do gola, mreže se nisu tresle. Moralo se igrati dodatnih pola sata. A u produžetke se ušlo 10 na 10, pošto je Banega isključen u samoj završnici. 

U sedmoj minuti nastavka Messi je ubacio, a Jordi Alba prvijencem u ovoj sezoni donio pobjedu Barci i novi trofej. Nakon tog gola, nekoliko pravih šansi za Barcu, a kada je Carraso isključen kod Seville u samoj završnici, Neymar na novu sjajnu asistenciju Messija postavlja konačnih 2:0.

Dodajmo još da je oboren rekord po broju kartona, pošto ih je ukupno bilo 16 - tri crvena i 13 žutih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, finale:
Barcelona - Sevilla 0:0, 2:0 (Alba 97, Neymar 120)


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi