Mahmutović za pobjedu Plzena

Gol Mahmutovića

Mahmutović za pobjedu Plzena

M. Šljivak

Aktuelni prvak Češke Viktorija Plzen savladala je danas u prijateljskom susretu Banik Sokolov s 2:1.

Iako su bili veliki favoriti u ovom susretu, prvaci su uz dosta muke stigli do pobjede i to pogotkom našeg Aidina Mahmutovića u finišu meča.

Nije dobro počelo po češkog prvaka. Igrala se 20. minuta susreta kada je Kosak završio sjajnu akciju Sokolova, te je doveo svoj tim u prednost od 1:0.

Preuzeo je potom Plzen inicijativu utakmicom. Međutim, usprkos nekoliko dobrih prilika na poluvrijeme su otišli s golom zaostatka, ali i sa igračem manje, jer je pet minuta prije kraja prvog dijela isključen Kozačik.

Ipak, nastavak donosi potpuni preokret, a junak pobjede Plzena je Aidin Mahmutović. 

Do izjednačenja češki prvak stiže nakon samo dvije minute igre u nastavku. Za poravnanje rezultata na 1:1 se pobrinuo Beranek, da bi nakon toga Plzen stvorio još nekoliko sjajnih prilika.

Jedna je iskorištena u 85. minuti. Za pobjedu od 2:1 pogodio je Aidin Mahmutović, koji je tako najavio još jednu dobru sezonu u češkom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Prijateljski meč:

Plzen - Sokolov 2:1 (Beranek 47', Mahmutović 85' / Kosak 20')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti