Mahmutović zabio i asistirao za novi trijumf Viktorije Plzen

Synot liga, 17. kolo

Mahmutović zabio i asistirao za novi trijumf Viktorije Plzen

Viktorija Plzen u 17. kolu Synot lige sa visokih 6:0 nadigrala je Češke Budejovice, a sjajnu partiju u ovom susretu pružio je bosanskohercegovački internacionalac Aidin Mahmutović. 

Domaći navijači razloga za slavlje imali su već nakon šest minuta igre, kada je Viktoriju u vodstvo doveo Petrzela. U samom finišu drugog poluvremena na 2:0 povisio je Kolar, kojem je asistirao upravo Mahmutović.

Naš internacionalac u 53. minuti postigao je novi pogodak za Viktoriju Plzen, da bi do kraja susretamrežu gostiju pogađali Rajtoral, Vanek, Horava za konačnih 6:0.

Mahmutović je današnjom partijom nastavio kontinuitet dobrih igara u Češkoj, a njegov tim pobjedom je zadržao lidersku poziciju. 

Snyot liga, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Viktoria Plzen - Češke Budejovice 6:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.