Mahrez: Ako titulu ne osvojimo sada, nećemo nikada

Najbolji igrač Premier lige

Mahrez: Ako titulu ne osvojimo sada, nećemo nikada

Riyad Mahrez je nedavno proglašen najboljim igračem Premier lige u ovoj sezoni, ali ovaj 25-godišnji Alžirac pravu nagradu tek očekuje.

Naravno, riječ je o šampionskoj tituli, koja je na dobrom putu ka King Power Stadiumu. Leicester ima sedam bodova više od Tottenhama tri kola prije kraja prvenstva i samo će čudo spriječiti Lisice da dođu do historijskog uspjeha.

"Prvi smo na tabeli, a nemamo najbolje igrače niti najveći budžet. Krasi nas jedinstvo, svi smo tu jedan za drugog i dajemo sve od sebe kako bismo došli do naslova prvaka", rekao je Mahrez, te dodao:

"Ako titulu ne osvojimo sada, nećemo nikada. To je jedna od onih situacija kada imate jedinstvenu priliku koja se možda više nikada neće pružiti. Sve što se činilo nemogućim, sada je moguće i vjerujemo da nas čeka veliko slavlje na kraju".

Leicester je tim koji je sastavljen od fudbalera koji su slavu stekli upravo u plavom dresu. Mnogi od njih su u klub došli na mala vrata, a Mahrez ističe da svi stoje čvrsto na zemlji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi smo dobra družina koja ne leti previsoko. Ništa još nismo postigli, ali smo veoma blizu. Do januara uopšte nismo razmišljali o tituli, a sada smo tu i šteta bi bila da ne uspijemo", zaključio je Mahrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti