Maicon i Cole napuštaju redove Rome

Italijanski klub raskida ugovore

Maicon i Cole napuštaju redove Rome

Italijanski klub AS Roma, za koji je potpisao bh. reprezentativac Edin Džeko, mogao bi sporazumno raskinuti ugovore s Douglasom Maiconom i Ashleyjem Coleom.

Prema pisanju tamošnjih medija, dvojica veterana nisu u planovima trenera Rudija Garcije za narednu sezonu i stavljeni su na transfer listu. Ipak, visina plaće i obeštećenje koje Roma traži teško će privući potencijalne kupce. 

"Il Tempo" i "Sport Mediaset" tvrde da nije isključena ni opcija da Roma sporazumno raskine ugovore sa Maiconom i Coleom, a obojici ugovori sa rimskim klubom ističu 2016. godine.

Godišnje zarađivaju skoro tri miliona eura i vjeruje se da će nakon napuštanja Rome karijeru nastaviti u američkom MLS-u. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije