Mainz slavio kući protiv Darmstadta

Bundesliga, 7. kolo

Mainz slavio kući protiv Darmstadta

Fudbaleri Mainza slavili su danas na domaćem terenu protiv Darmstadta sa 2:1 u okviru 7. kola Bundeslige.

Domaći su sjajno otvorili utakmicu te su poveli već u 5. minuti kada je strijelac pogotka bio De Blasis nakon asistencije Bussmanna. Gosti su do kraja poluvremena mogli da poravnaju rezultat, ali Colak je bio neprecizan sa 11 metara pa se ostalo 1:0 za domaće.

Nastavak meča donio je još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je Malli pogodio u 56. minuti sa 11 metara za povećanje vodstva domaće ekipe da bi gosti također sa penala u drugoj minuti sudijske nadoknade preko Gondorfa postavili konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz nakon ovog kola ima 11 bodova i nalazi se na 7. mjestu Bundeslige, dok je Darmstadt ostao na svega pet bodova te je tek na 15. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi