Majka odlukom promijenila život Lacazetteu
Foto: EPA

Zabranila mu da bude golman

Majka odlukom promijenila život Lacazetteu

M. Šljivak

Roditelji mladih fudbalera često znaju biti velika prepreka u karijeri.

Mnogi talentovani dječaci nikad ne postanu profesionalci zbog velikih očekivanja i forsiranja od strane roditelja i prava je rijetkost vidjeti da roditelji donesu pravu odluku za dijete koje se bavi sportom.

Međutim, napadač Lyona Alexandre Lacazette je poslušao savjet majke i nakon toga je postao jedan od najboljih na svijetu.

On je kao omladinac silno želio da bude golman, ali mu je majka poručila da ode u napad ili da zaboravi na fudbal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Obožavao sam da stojim pred golom. Međutim, majka mi je rekla: 'ili ćeš da budeš napadač ili nećeš više igrati fudbal. Smatrala je kako je previše opasno da igraam na poziciji golmana", rekao je Lacazzette.

Srećom po ljubitelje fudbala on ju je poslušao. Postao je vruhnski napadač za kojeg su se otimali najbolji timovi Evrope, a on je na kraju završio u Arsenalu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi