Majstorija Kolarova za pobjedu neimpresivne Rome
Foto: EPA

Pobjeda Rome, Džeki 90 minuta

Majstorija Kolarova za pobjedu neimpresivne Rome

M. Šljivak

Fudbaleri Rome pobijedili su kao gosti Atalantu u Bergamu s 1:0 u susretu prvog kola italijanske Serije A.

Iako je Vučica stigla do tri boda, danas tim Eusebija Di Francesca nije briljirao, ali je jedan potez Aleksandra Kolarova riješio meč.

Atalanta je bolje ušla u meč. Stvorili su dosta problema odbrani rimskog tima, ali u 31. minuti Vučica iz prvog udarca u okvir gola dolazi do vodstva. Prekrasno je iz slobodnjaka pogodio Aleksandar Kolarov za vodstvo od 0:1.


Ovim se rezultatom otišlo i na odmor, a Atalanta je u nastavku meča pokušavala da napravi nešto pred golom Rome.

Ipak, nisu uspjeli doći do jednog boda. Napadi su se uglavnom završavali na 20-ak metara od gola protivnika, pa je Vučica usprkos neimpresivnoj igri došla do tri boda na otvaranju sezone.

Najbolju šansu domaći tim je propustio u 89. minuti susreta kada je Hans Hateboer uzdrmao stativu gola Rome, ali je do kraja ostalo 0:1.

Bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je kompletan meč za Romu, ali je u uvodnom meču sezone ostao bez gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 1. kolo:

Atalana - Roma 0:1 (Kolarov 31')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi