Majstorski gol Zeca, Karabukspor šokirao Bešiktaš

Sjajan gol bh. fudbalera

Majstorski gol Zeca, Karabukspor šokirao Bešiktaš

M. Šljivak

Šokantan poraz u 20. kolu turske Superlige doživio je aktuelni prvak Bešiktaš. Oni su večeras na gostovanju poraženi kod Karabukspora s 2:1 uz gol bh. fudbalera Ermina Zeca.

Odličan meč je odigrao Karabukspor i sasvim zasluženo su srušili velikog favorita u ovom meču.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Oba tima su imala svoje šanse, ali se na odmor otišlo s nepopularnih 0:0.

Međutim, samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći tim je poveo. Odmah po ulasku u igru bh. fudbaler Ermin Zec prekrasno pogađa za prednost svog tima od 1:0.

Zec se tako na pravi način vratio nakon povrede koja ga je određeni period odvojila od terena.

Krenuo je Bešiktaš potom po izjednačenje, ali novi hladan tuš za njih je uslijedio u 73. minuti. Domaći su preko Selezneva došli do drugog gola za prednost od 2:0.

Do kraja meča gosti uspijevaju da dođu do gola preko Aboubakara, ali poraz nisu izbjegli.

Ovim porazom Bešiktaš bi mogao izgubiti vodeće mjesto od Bašakšehira, dok je Karabukspor ovom pobjedom došao do 27. boda i trenutno su na 10. mjestu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 20. kolo:

Karabukspor - Bešiktaš 2:1



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi