Makedonska čarolija: U Skoplju pao i veliki Fenerbahče
Foto: EPA

Novi veliki rezultat Vardara

Makedonska čarolija: U Skoplju pao i veliki Fenerbahče

M. Šljivak

Skopski Vardar još uvijek živi evropski san. Večeras je makedonski šampion napravio još jednu veliku senzaciju i pobijedio je istanbulskog velikana Fenerbahče s 2:0.

Meč na Filip II Areni u Skoplju donio je apsolutno dominaciju turskog tima, ali usprkos svim problemima pred meč, odlasku trenera i činjenici da glavni investitor ulazi u posljednu sezonu s klubom, Vardar je uspio da pobijedi.

Do vodstva je makedonski tim stigao u 20. minuti. Tigran Barseghyan koristi grešku protivničke odbrane i pogađa za prednost od 1:0.

Potom je Fener krenuo po izjednačenje, ali večeras jednostavno nisu mogli do gola. Filip Gacevski je odlično branio, napadači su bili veoma neprecizni, pa je Vardar do kraja uspio da se odbrani, iako su gosti imali u finišu meča i igrača više.

Potpuni potop Fener je doživio u nadoknadi vremena kada je Mehmet Topal postigao autogol za konačan rezultat od 2:0 za Vardar.

Ovo je svakako još jedan veliki rezultat za makedonski fudbal i Vardar će stečeni rezultat sigurno braniti svim silama u Istanbulu

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga:

Vardar - Fenerbahče 2:0





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi