Maksimović: Sa nestrpljenjem čekam utakmicu protiv Dinama

Fudbaler Istre za SportSport.ba

Maksimović: Sa nestrpljenjem čekam utakmicu protiv Dinama

D. Vejo

Doskorašnji vezista Mladosti Doboj-Kakanj Dejan Maksimović od prije nekoliko dana postao je novi fudbaler Istre iz Pule.

Poziv HNL-a, nije mogao da odbije. Kvalitetne partije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, stavile su ga na listu najtraženijih igrača u državi.

Na novi angažman, nije dugo čekao. Interesovanje je pokazala Istra, koja je pozvala Maksimovića da im se pridruži na Mariboru, gdje tim iz Pule odrađuje pripreme za novu sezonu. Da se dokaže, mladom vezisti trebalo je svega nekoliko dana.

Čelnici kluba bili su zadovoljni onim što su vidjeli, te su odlučili da ga angažuju na godinu i pol dana.

"Veoma sam zadovoljan uslovima i radom sa novim saigračima i stručnim štabom. Mislim da je Istra bila pun pogodak. Prvi utisci su zaista sjajni i jedva čekam da počne prvenstvo i prva utakmica, koju igramo na Maksimiru protiv Dinama. To će biti veliko iskustvo, ali isto tako i izazov za mene. Želimo se dokazati protiv najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj", rekao je za SportSport.ba fudbaler Istre, Dejan Maksimović.

U prošlosti, Maksimović je nosio dres gradiške Kozare, Radnika iz Bijeline, Mladosti DK, a sada je član Istre.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi