Malaga bez problema do tri boda protiv Valencije

Lakše od očekivanog

Malaga bez problema do tri boda protiv Valencije

E. Čaušević

Fudbaleri Malage savladali su danas na domaćem terenu Valenciju (2:0) u okviru 33. kola španske La Lige.

Malaga je danas bez većih problema stigla do nova tri boda zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu. Domaći su od prve minute imali incijativu na sredini terena, te su stvarali prilike pred golom Valencije. U 36. minuti Malage je povela sa 1:0.

Ontiveros je odlično centrirao u kazneni prostor Valencije gdje je najviši bio Recio koji je zatresao mrežu Alvesa. Samo četiri minute kasnije Malaga je udvostručila prednost. Sandro je iz slobdnjaka prvo pogodio živi zid, a nakon što mu se lopta ponovo odbila uz pomoć Mangale uspio je prevariti golmana gostiju za 2:0.

U drugom poluvremenu gledali smo poprilično uspavanku na sredini terena, bez većih uzbuđenja. Valencia je pokušavala na sve načine da se rezultatski vrati u utakmicu, ali je Malaga uspjela da privede meč kraju i upiše nova tri boda.

Malaga je sada na 14. mjestu sa 36 bodova i može se reći da su osigurali ostanak, dok je Valencia na 12. mjestu sa četiri boda više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 33. kolo:

Malaga - Valencia 2:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi