Malaga i Bilbao slavili prolaz u osminu finala Kupa Kralja

Kraj za Harisa Medunjanina

Malaga i Bilbao slavili prolaz u osminu finala Kupa Kralja

Odigrane su i dvije posljednje utakmice šesnaestine finala španskog Kupa Kralja u kojim su više uspjeha imali domaći klubovi. 

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano najnepopularnijim rezultatom, u drugom je viđena golijada koju je otvorio Roque Santa Cruz u 51. minuti. Samo šest minuta kasnije Postiga je izjednačio na 1:1 i tako stvari vratio na početak.

Dva minuta kasnije, Recio pogađa za 2:1 da bi na 3:1 povisio Santa Cruz svojim drugim pogotkom na utakmici. Konačnih 4:1 djelo je Camacha u trećoj minuti sudijske nadoknade utakmice u kojoj je Malaga proslavila plasman u osminu finala Kupa Kralja.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin odigrao je otprilike posljednjih pola sata utakmice jer je u igru ušao u 64. minuti,

Athletic Bilbao je nakon spašavanja u posljednjim sekundama prvog susreta ponovo na jedvite jade izašao na kraj sa slabašnim Alcoyanom. Ovoga puta je Bilbao ipak pobijedio, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Viguera u 38. minuti utakmice. 

Malaga će se u osmini finala susresti sa Levanteom, dok je Bilbaov sljedeći protivnik Celta iz Viga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup Kralja, 1/16 finala:

Athletic - Alcoyano 1:0
Malaga - Deportivo 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije