Malaga preokretom do pobjede, dosadan remi Celte i Granade

Primera Division,11. kolo

Malaga preokretom do pobjede, dosadan remi Celte i Granade

Duel 11. španske Primere između Celte ponudio je jako malo toga, a konačan rezultat od 0:0 dovoljno govori o utakmici. 

U 11. minuti zatresla se mreža gostiju, ali je pogodak Gomeza poništen zbog ofasajd pozicije. Nekoliko minuta kasnije šansu sa domaće imao je  Hernandez, ali je šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca. 

Nakon kornera u 34. minuti Sergio Gomez je pobjegao svom čuvaru, ali je njegov udarac glavom u lijevu stranu gola sjajno obranio golman.

U 60. minuti Joaquin Larrivey je bio blizu da Celtu dovede u vodstvo. Pobjegao je svom čuvaru i upspio smiriti odlično dodavanje koje je uputio Michael Krohn-Dehli, ali njegov udarac odlazi pokraj lijeve stative. 

Jedinu pravu priliku na meču gosti su imali u 71. minuti preko Rubena Rochine, ali je do kraja ostalo 0:0.

Duel Magale i Eibara bio je mnogo zanimljiviji. Gosti su stigli u vodstvo preko Arruabarrene u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti. 

Ipak već početkom drugog dijela meča domaći fudbaleri su uspjeli da izjednače preko Juanmija. Nakon izjednačenja igrači Malage su pokušavali da dođu do totalnog preokreta, ali to im nije polazilo za nogom sve do samog kraja meča. 

Nakon što je Raul Navas igrao rukom u šesnaestercu gostiju, glavni sudija je pokazao na bijelu tačku, a jedanaesterac je u gol pretvorio Nordin Amrabat, i tako sastavu Malage donio šestu ovosezonsku pobjedu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division,11. kolo:
Celta - Granada 0:0
Malagga - Eibar 2:1 (Juanmi 53., Amrabat 89. / Arruabarrene 42.)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.