Maldini: Nema šanse da se vratim u Milan
Foto: EPA

Legenda Milana ne želi nazad u italijanski klub

Maldini: Nema šanse da se vratim u Milan

D. Rakanović

Legendarni defanzivac Paolo Maldini odbio se vratiti u Milan. Maldini je cijelu igračku karijeru proveo u tom klubu, a ponudu da radi kao tehnički direktor odbio je zbog loše organizacije. 

Maldini je drugi put dobio ovu ponudu, nakon što je prvi put odbio da se brati u Milan u oktobru prošle godine iz istog razloga. Nova ponuda je stigla nakon što je Milan promijenio vlanika. Li Yonghong naslijedio je Silvija Berlusconija, ali legenda Milana nije promijenila mišljenje. 

"Nema šanse da se vratim u Milan. Davno sam donio odluku, dugo sam razmišljao o njoj i mislim da sam sve dobro promislio. Moja ljubav prema klubu ne prestaje, čak ostaje žal za Berlusconijevom erom koja je i igračima i navijačima donijela nevjerojatna iskustva", rekao je Maldini. 

Ovaj 48-godišnjak cijelu je karijeru proveo u Milanu, a za prvoj tim je igrao dugih 15 godina. Osvojio je sedam titula prvaka Italije i pet europskih trofeja, a s Italijom je bio drugi na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi