Mali tim na skromnom stadionu traži veliku senzaciju

Arsenal gostuje kod Sutton Uniteda

Mali tim na skromnom stadionu traži veliku senzaciju

M. Šljivak

Sutton United večeras će imati najveći izazov u povijesti kluba.

Ovaj engleski amaterski klub će se boriti za plasman u četvrtfinale FA Kupa, a protivnik će biti veliki Arsenal.

Skromni engleski tim iz Londona čeka Topnike na stadionu Gander Green Lane kapaciteta od 5.000 mjesta, od čega je 765 sjedećih mjesta. 

Mnogo toga se na ovom skromnom izdanju moralo izmijeniti. Kako klub nije imao odgovarajuće reflektora, morali su za večerašnju utakmicu nabaviti nove, a također su morali napraviti i posebne platforme za kamere.

Večerašnji prenos će dobro naplatiti. Samo od prenosa utakmice protiv Arsenala će zaraditi blizu 250.000 funti, dok će im sponzorski ugovor i novac od nagrade Fudbalske asocijacije, definitivno promijeniti izgled ovog kluba u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novac koji će dobiti za njih je ogroman. Već ga planiraju uložiti na pravi način i pokušaće da što prije uđu ligaška takmičenja, jer su za sada još uvijek amaterski klub.

Stadion kojeg posjeduju je veoma skroman, a u fotogaleriji pogledajte kako izgledaju svlačionice i klupske prostorije Sutton Uniteda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi