Malmo skresao krila Salzburgu, Bilbao izbacio Napoli

Napoli i Red Bull se oprostili

Malmo skresao krila Salzburgu, Bilbao izbacio Napoli

Završene su i posljednje utakmice revanša playoffa Lige prvaka u kojim su vrijedne pobjede zabilježili Malmo i Athletic Bilbao, koji su pobjedama protiv Red Bull Salzburga odnosno Napolija proslavile prolaz u grupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Malmo je odlično otvorio susret protiv Salzburga jer je već u 11. minuti stekao prednost. Dosuđen je jedanaesterac za švedski tim, a siguran realizator bio je Rosenberg. Rezultat od 1:0 vodio je Malmo dalje, budući da je u prvom susretu Salzburg zabilježio pobjedu rezultatom 2:1. 

Malmo nije stao na tome, jer je već u 19. minuti poduplao prednost. Strijelac ovog vrlo važnog pogotka za domaće bio je Eriksson, koji je tim golom Malmou obezbjedio prolaz dalje. Do kraja utakmice Salzburg je pokušavao ali bezopasno, a Šveđani su do kraja postigli još jedan gol i to preko Rosenberga u 84. minuti. Rosenberg je primio loptu,  proslavili veliki uspjeh i plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Athletic Bilbao je nakon 1:1 u Italiji na svom terenu savladao ekipu Napolija i tako se nakon mnogo vremena plasirao u Ligu prvaka. Nakon 0:0 u prvom poluvremenu, Hamšik je doveo Napoli u prednost u 47. minuti. Aduriz se ponovo pokazao kao junak Bilbaa jer je sa dva brza pogotka donio svom timu preokret. Golovima u 61. i 69. minuti, Athletic je stigao do rezultata koji ih vodi dalje. 

Da stvari po Napoli budu još gore pobrinuo se Ibai koji u 74. minuti postavlja konačni rezultat susreta. Tim iz Baskije je ovom pobjedom napravio veliki podvig i donio svojim vjernim navijačima mnogo razloga za slavlje i ponos.

Liga prvaka, play-off, uzvrati:
Malmo - Salzburg 3:0 (Rosenberg 11., 84., Eriksson 19.)
Athletic Bilbao - Napoli 3:1 (Aduriz 61., 69., Ibai 74. - Hamšik 47.)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.