Mamićima određen jednomjesečni pritvor, odbijena kaucija

Ništa od puštanja na slobodu

Mamićima određen jednomjesečni pritvor, odbijena kaucija

Nakon što su proveli noć u policijskom pritvoru braća Zdravko i Zoran Mamić dovedeni su na zagrebački Županijski sud gdje je u 10 sati bilo zakazano ročište na kojem je odlučeno da će njih dvojica idućih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru.

Sutkinja istrage Erna Dražančić odbila je jamstvo Zdravku Mamiću koji je ponudio porodičnu kuću čija je vrijednost procijenjena na 20 miliona kuna.

U prvom zahtjevu za određivanje istražnog zatvora, podnesenom prije povratka u Hrvatsku i hapšenja na granici, Uskok je za Mamiće tražio pritvor i zbog opasnosti od bijega, ali i mogućeg uticaja na svjedoke.

Braća Mamić, koji su prvi ljudi zagrebačkog Dinama, kojeg uskoro očekuje početak nove sezone i nastupi u Evropi, na putu su za zagrebački zatvor Remetinec. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zdravko Mamić osumnjičen je da je iz Dinama nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran, prema tvrdnjama tužiteljstva, na tom je klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 miliona kuna.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.