Manchester City kompletirao transfer Kevina De Bruynea

Okončana najveća saga ovog ljeta

Manchester City kompletirao transfer Kevina De Bruynea

S. Bošković

Manchester City objavio je da su kompletirali transfer Kevina de Bruynea iz Wolfsburga.

Većim dijelom transfer roka De Bruyne je bio na meti Građana, a u Wolfsburgu su činili sve da ga zadrže. Ipak, Manchester  City uspio je dovesti belgijskog internacionalca, koji je ugovor potpisao na šest godina, a za njegove usluge morali su izdvojiti oko 55 miliona funti.

De Bruyne je u Wolfsburg stigao u januaru 2014. godine za 17 miliona funti, i to iz Chelseja. Vukovima je pomagao da osvoje Kup Njemačke, te da završe na drugom mjestu u Bundesligi prošle sezone.

Za službenu stranicu Manchester Cityja De Bruyne je rekao:

"Želim da dostignem najveću moguću razinu kao igrač i mislim da je najvažnija stvar da na kraju sezone budemo sretni i možda da osvojimo par titula. Mislim da je to najvažnija stvar za igrače, za klub i naravno za navijače".

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Bruyne je četvrto veliko pojačanje koje je ovog ljeta stiglo na Etihad. Prije njega došli su Raheem Sterling, Fabian Delph, te Nicolas Otamendi.

 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.