Manchester City deklasirao Real Madrid

Građani slavili rezultatom 4:1

Manchester City deklasirao Real Madrid

E. Ganibegović

Manchester City je u Los Angelesu u utakmici Međunarodnog kupa šampiona protiv Real Madrida slavio veliku pobjedu rezultatom 4:1.

Gledali smo veoma interesatno prvo poluvrijeme u kojem je ekipa Pep Guardiole bila nešto bolja, međutim nije uspjela postići pogodak, pa se završilo bez golova.

Drugo poluvrijeme ništa manje zanimljivo. Prilike su se redale na obje strane, ali ekipa Guardiole je bila opet nešto bolja, svoju bolju igru su krunisali pogotkom Otamendija u 52. minuti. Sedam minuta poslije City je povećao vodstvo na 2:0 preko Sterlinga koji je lagano matirao Casillu.

Na semaforu nije dugo stajao rezultat 2:0, a za promjenu se pobrinuo Stones koji je u 67. minuti postigao treći gol za ekipu Guardiole. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 82. minuti Diaz nakon duplog pasa sa Robertsom sjajno pogađa i dovodi City do velikog vodstva od 4:0, da bi Real Madrid preko mladog 19-godišnjeg Oscara Rodrigueza Arnaiza uspio doći barem do počasnog pogotka. Talentovani igrač Real Madrida je fantastičnim udarcem sa velike udaljenosti pogodio u 90. minuti susreta za konačnih 4:1.



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi