Manchester United aktivira otkupnu klauzulu veznjaka Barce?
Foto: EPA

Sergi Roberto napušta Nou Camp?

Manchester United aktivira otkupnu klauzulu veznjaka Barce?

E. Čaušević

Barcelona ovog ljeta prolazi kroz veoma turbulentan period nakon što je klub odlučio napustiti Neymar, a čelnici još uvijek nisu pronašli adekvatnu zamjenu.

Katalonski klub je od prodaje brazilskog fudbalera zaradio nevjerovatnih 222 miliona eura, ali navijači još uvijek čekaju zvučno pojačanje koje će zamijeniti Neymara. Međutim, čelnici kluba odlučili su dovesti Paulinha koji je prethodne dvije sezone igrao u Kini što je izazvao veliko negodovanje navijača ovog kluba.

Barcelona sada na raspolaganju ima čak 11 veznih igrača uključujići i igrače iz Barce B koji se žele dokazati u prvom timu. Španski mediji prenijeli su da je najviše nezadovoljan dolaskom Paulinha veznjak Sergi Roberto za kojeg to vjerovatno znači da neće imati minutažu koju očekuje.

Navodno, ovaj fudbaler Barcelone je poručio da želi napustiti klub ukoliko ne bude dobio minutažu koju očekuje i sigurno je da mnogi klubovi očekuju rasplet ove situacije. The Sun je danas objavio da je interes za Roberta pokazao Manchester United koji je spreman da aktivira otkupnu klauzulu ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Roberto u ugovoru s Barcelonom ima otkupnu klauzulu od "samo" od 36,5 miliona funti. Jose Mourinho je spreman da dovede igrača Blaugrane, te mu u korist ide činjenica da Roberto nije baš sretan u Barci.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi