Manchester United će od reklama na rukavu zarađivati milione
Foto: EPA

United u potrazi za novim načinima zarade

Manchester United će od reklama na rukavu zarađivati milione

U Manchester Unitedu se nadaju da će uskoro ostvariti saradnju sa novim sponzorom, čije će reklame nositi na rukavima svojih dresova.

Reklamni prostor na dresu, koji će dimenzijama biti veoma skroman, engleski klub namjerva naplaćivati čak 15 miliona funti.

Iz Engleske stižu informacije da ovaj klub već pregovara sa nekoliko bogatih brendova, od kojih će jedan, od naredne sezone, postati njihov novi sponzor.

Njihov gradski rival Manchester City postao je prvi klub Premier lige koji se odlučio na ovakav potez, kada je prošle sedmice potpisao ugovor vrijedan 12 miliona funti sa južnokorejskim proizvođačem guma Nexenom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Manchester United je ponovo preuzeo prvo mjesto na listi klubova sa najvećim prihodima, od Real Madrida, sa prošlosezonskom zaradom od 515.3 miliona funti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi