Manchester United ili Ajax?
Foto: EPA

Finale Evropske lige

Manchester United ili Ajax?

M. Šljivak

Još dvije utakmice ostale su do kraja evropske sezone.

Posljednja je naravno finale Lige prvaka 3. juna u Cardiffu, gdje će sastati Juventus i Real Madrid, a pretposljednja je večeras u Štokholmu, gdje se igra finale Evropske lige.

Velika imena evropskog fudbala naći će se večeras na suprotnim stranama. Između Manchester Uniteda i Ajaxa večeras će se odlučiti pobjednika Evropske lige i sigurno je da nas čeka veliki spektakl.

Ovo je prilika za oba tima da spasu sezonu. United ni ove godine nije blistao, pa su nakon blijede igre ostali bez učešća u Ligi prvaka kroz prvenstvo. Ipak, večerašnji pobjednik osigurat će direktan plasman u najjače evropsko takmičenje i to će biti glavni motiv za oba tima.

Menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho bez pola tima ulazi u veliko finale. Zbog teških povreda odavno su otpali Zlatan Ibrahimović, Marcos Rojo, Luke Shaw, dok Eric Bailly ne može nastupiti zbog crvenog kartona iz polufinalnog duela protiv Celte. Upitno je još nekoliko igrača, među kojima je i Paul Pogba, ali bi se oni mogli naći na terenu od prve minute večeras.

Tim s Old Trafforda je tokom kompletne sezone imao dosta problema s izostancima igrača. Mourinho je nekako uspijevao da skrpi tim i da se na kraju dokopa šestog mjesta u Premier ligi.

Trofej Evropske lige veliki je cilj Uniteda. To je portugalski stručnjak govorio od samog početka i kompletna sezona je, čini se, bazirana na osvajanju ovog takmičenja zbog plasmana u Ligu prvaka.

Neće timu iz Manchestera biti nimalo lako protiv Ajaxa. Velikan iz Amsterdama predvođen Peterom Boszom ima supertalentovani mladi tim koji može pobijediti bilo koji tim na svijetu.

S obzirom na to da United ove sezone nije posebno briljirao, posebno protiv timova koji su na papiru bili mnogo slabiji, Ajax sigurno večeras ima svoju šansu. Sve su oči uprte u Štokholm gdje će večeras jedan od velikana podići evropski trofej nakon duge pauze.

Posljednji uspjeh Ajax je ostvario prije 22 godine kada su s čudesnom generacijom u kojoj su igrali Seedorf, Davids, Kluivert, braća De Boer i mnoga druga poznata imena osvojili trofej Lige prvaka, dok je United posljednji put slavio također u Ligi prvaka i to 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno je da nas večeras čeka pravi spektakl i neka bolji tim odnese pobjedu.

Finale se igra od 20:45.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi