Manchester United potvrdio prolaz u osminu finala
Foto: EPA

Crveni đavoli bolji od St. Etiennea

Manchester United potvrdio prolaz u osminu finala

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda slavili su večeras na gostovanju protiv St. Etiennea u revanš meču šesneastine finala Evropske lige.

Izabranici Josea Mourinha prošle sedmice na Old Traffordu su s ubjedljivih 3:0 savladali francuski tim, dok su danas u revanš meču slavili sa minimalnih 1:0. Već nakon prve utakmice bilo je jasno da će Manchester United u osminu finala ovog takmičenja jer niko nije vjerovao da St. Etienne može stići zaostatak od 3:0.

Mourinho večeras nije želio ništa rizikovati i na teren je izveo poprilično jak sastav. United je od prve minute imao incijativu na sredini terena, a to se Crvenim đavolima isplatilo u 17. minuti kada je Mata fenomenalno asistirao, a mrežu domaćih zatresao je Mkhitaryan.

Desetak minuta kasnije jedini strijelac na ovom meču morao je napustiti teren zbog povrede, a umjesto njega ušao je Rashford. Iako je St. Etienne pokušao u nekoliko navrata da zaprijeti Unitedu gosti su uspjeli da otklone opasnosti ispred svog gola.

U drugom poluvremenu Manchester United je krenuo po drugi gol i imao je nekoliko dobrih prilika, ali zbog sebičnosti pojedinih igrača rezultat se nije mijenjao. I St. Etienne je zaprijetio nekoliko puta, ali bez uspjeha. Gosti su meč završili s igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Bailly. Na kraju je Manchester United zasluženo ostvario plasman u osminu finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, revanš šesneastine finala:

St. Etienne - Manchester United 0:1


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti