Manchester United želi Seada Kolašinca
FOTO: EPA

Engleski div pokazao veliko interesovanje za Kolašinca

Manchester United želi Seada Kolašinca

David Moyes više nije trener Manchester Uniteda, a ko god bude njegov nasljednik na klupi ekipe sa Old Trafforda imat će mnogo posla. 

Prije svega jer će morati podmladiti svoj tim, a to se najviše odnosi na zadnju liniju Uniteda. Zadnja linija još uvijek aktuelnog prvaka Engleske polako se rasipa. Nemanja Vidić je već član milanskog Intera, a vrlo vjerovatno će ekipu sa Old Trafforda napustiti i lijevi bočni, Patrice Evra, dok je samo pitanje vremena kada će se povući i Rio Ferdinand.

Prema pisanju njemačkog Sport Bilda velika želja Manchester Uniteda u narednoj sezoni je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac. Fudbaler koji se afirmisao u omladinskoj školi ekipe iz Gelzenkirhena igra na poziciji lijevog bočnog, ali uspješno može igrati i na poziciji štopera, što i jeste njegova prirodna pozicija. 

"Nema razloga da standardni prvotimci napuste klub. Konačno smo stvorili ekipu i želimo nastaviti graditi ekipu," rekao je sportski direktor Rudara, Horst Heldt. Ipak postavlja se pitanje da li Schalke može zadržati svoje mlade talente kada po njih krenu evropski velikani, što klub sa Old Trafforda jeste bez ikakve sumnje.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.