Manchesterski derbi prvi put izvan Engleske
Foto: EPA

United i City će snage odmjeriti u Houstonu ovog jula

Manchesterski derbi prvi put izvan Engleske

Okršaj gradskih rivala Manchester Uniteda i Manchester Cityja ćemo gledati i prije sljedeće sezone Premier lige, i to u okviru Internacionalnog kupa šampiona ovog jula, potvrđeno je iz ova dva kluba.

Naime, u sklopu ovog Kupa, Manchesterski rivali će snage odmjeriti u SAD-u, tačnije na stadionu NRG u Houstonu.

"Manchesterski derbi je jedna od najvećih utakmica na svijetu", izjavio je u službenom saopštenju izvršni direktor Manchester Cityja Ferrano Soriano, te dodao: 

"Veoma smo uzbuđeni što ćemo igrati pred strastvenim američkim navijačima."

"Utakmica u Houstona pruža priliku našim brojnim navijačima u Americi da uživo gledaj utakmicu naše ekipe", izjavio je zamjenik izvršnog direktora Manchester Uniteda Ed Woodward.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zadnji put kada smo igrali u Houstonu, na utakmici je bilo više od 70.000 gledalaca i radujemo se novoj prilici da ih zabavimo", podsjetio se Woodward prvog puta kada je United igrao na stadionu NRG 2010. godine u revijalnoj utakmici protiv selekcije Zvijezda MLS-a.

Ovaj susret će ujedo biti i prvi put da se derbi Manchestera igra izvan Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi