Nikolić: Naš cilj je da napredujemo iz meča u meč

Reprezentativka BiH uoči duela protiv Velsa

Nikolić: Naš cilj je da napredujemo iz meča u meč

D. Kurbegović, foto: EPA

Ženska nogometna reprezentacija BiH sutra u Zenici od 13 sati igra treću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Velsa. Protivnik našim igračicama je trenutno prvoplasirana selekcija u grupi, koja u tri utakmice ima dvije pobjede i jedan remi na svome kontu. 

Najveća opasnost za gol Velsa sigurno će biti Milena Nikolić, koja je u Engleskoj postigla gol koji je neopravdano poništen. Ona se nada da sutra naše igračice mogu do iznenađenja i pobjede.

"Vels nije nimalo lagan protivnik, dokazali su to u ove tri utakmice koje su igrali u kvalifikacijama, čak su u Rusiji odigrali bez golova i stvarno ih respektujemo. Mi imamo svoj cilj, a to je da iz kvalifikacija u kvalifikacije, te iz utakmice u utakmicu postižemo bolje rezultate i pružamo što bolju igru“ ističe Nikolić.

Uprkos porazu u Engleskoj, atmosfera u ekipi je na visokom nivou

„Bez obzira na taj visok poraz u Engleskoj, koji nismo zaslužili, atmosfera u ekipi je veoma dobra. Igračice jedva čekaju da sutra počne utakmica, te da uz podršku navijača sutra na domaćem terenu osvojimo tri boda“ , kazala je Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi