Mancini: Džeko je za mene uvijek bio veliki napadač

Bivši trener iz Manchester Cityja

Mancini: Džeko je za mene uvijek bio veliki napadač

Nekadašnji menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini prisjetio se svog nekadašnjeg fudbalera Edina Džeke, kojeg je 2011. godine na Etihad doveo iz Wolfsburga.

Iako je Italijan bio česta meta kritika sportske javnosti, posebno bosanskohercegovačke, zbog čestog ostavljanja našeg napadača na klupi za rezerve, njegovo poštovanje prema Džeki nikada nije bilo upitno.

Govoreći za italijanske medije, Mancini je istakao da je oduvijek cijenio Džeku, kojeg i danas smatra velikim napadačem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja sam doveo Džeku u City iz Wolfsburga. Za mene je on uvijek bio veliki napadač. Igrati u Italiji nikome nije lako, a Džeko iza sebe ima lošu sezonu. Sada je zaigrao bolje i siguran sam da će postići mnogo golova jer je jako kvalitetan", rekao je Mancini.

Roberto Mancini je na klupi Manchester Cityja proveo četiri godine i vodio je ovaj tim na 191 utakmici. Sa Građanima je osvojio jednu šampionsku titulu u Premier ligi, kao i jedan FA Kup te Super Kup (Community Shield).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi