Mancini hvalio Italijane, pa se okomio na Guardiolu
Foto: EPA

Smatra Italijane najboljim trenerima na svijetu

Mancini hvalio Italijane, pa se okomio na Guardiolu

M. Šljivak

Itlijanski stručnjak Roberto Mancini tvrdi kako su treneri iz ove zemlje najbolji na svijetu.

Nekadašnji trener Intera i Manchester Cityja govorio je o uspjesima koje postižu stručnjaci iz ove zemlje i tvrdi da im nema ravnih u svijetu.

"Smatram da se u Italiji stvaraju najbolji treneri na svijetu. Pogledajte šta radi Antonio Conte sa Chelseajem, pa ranije Carla Ancelottija, Claudija Ranierija. Claudio je napravio nejverovatne stvari i kada sam čuo šta mu se desilo, bilo mi je žao", rekao je Mancini, te je komentarisao i lošu igru Manchester Cityja pod vodstvom Pepa Guardiole.

"Nije ni čudo što ga ne ide. U Barceloni je imao Messija, Iniestu i sjajan tim. Još što treba reći je to da su za rivala imali samo Real Madrid. Potom je otišao u Njemačku gdje samo Bayern osvaja trofeje i nije mu bilo nimalo teško. Sad je druga priča, jer u Engleskoj se šest timova bori za naslov", istakao je Mancini.

Ovaj stručnjak je s Interom osvojio tri naslova prvaka, a zatim je osvojio titulu i sa Manchester Cityjem u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi