Mancini ide stopama Luciana Spallettija

Karijeru nastavlja u Zenitu?

Mancini ide stopama Luciana Spallettija

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Roberto Mancini još uvijek je bez posla nakon što je pred početak ove sezone napustio Inter.

Mancini je prošlog ljeta odradio pripreme s Interom, ali je iznenađujuće pred sami početak sezone odlučio da napusti ovaj klub. On je poručio da se ne slaže sa stavovima čelnika kluba, te da u takvoj atmosferi jednostavno ne može raditi. Nakon što je napustio Meazzu ovaj italijanski stručnjak je još uvijek bez posla.

Nekadašnji trener Manchester Cityja je bio meta mnogih špekulacija što se tiče trenerskog posla tokom sezone i povratka u Englesku, no na kraju se ispostavilo da od toga nema ništa. Ipak, Mancini će se na trenersko mjesto vratiti ovog ljeta, a u igri za njegovo dovođenje je nekoliko ekipa.

Međutim, italijanski mediji prenose da je Mancini najbliži klupi Zenita, te da će svoju trenersku karijeru nastaviti u Rusiji. Očito da je Mancini odlučio krenuti stopama Luciana Spallettija koji je pet godina vodio Zenit, a početkom prošle godine vratio se u Romu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi