Mancini: Moramo pobjeđivati u svim utakmicama

City sutra protiv Sportinga

Mancini: Moramo pobjeđivati u svim utakmicama

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja na svom će Eithadu nastojati nadoknaditi jedan gol zaostatka protiv Sportinga te se na kraju plasirati u četvrtinale Evropske lige.

Građanisu u prvom susretu u Lisabonu poraženi s minimalnih 1:0, a sad će pred svojim navijačima imati priliku da nadoknade zaostatak protiv kvalitetnog portugalskog sastava.

Što se sastava tiče, Gareth Barry, Vincent Kompany i Paolo Zabaleta neće igrati, dok bi Joleon Lescott mogao na klupu.

"Gareth je bio prehlađen u utorak, ali se još nije oporavio ni od povrede leđa, što je bio razlog njegove lošije igre protiv Swanseaja. Trebaju nam još dva ili tri dana odmora. Joleon bi se mogao naći na klupi protiv Sportnga, ali sigurno će biti spreman za Chelsea. Ipak, protiv Sportinga ćemo izvesti najjači sastav kojeg budemo imali, jer želimo da prođemo dalje, ali svjesni smo da neće biti lako", kazao je Roberto Mancini.



Nakon dobre serije, City je poražen dvije utakmice zaredom, najprije od Sportinga u Evropskoj ligi, a onda i u prvenstvu od Swanseaja.

"U Lisabonu i protiv Swanseaja nismo igrali našu igru. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali nismo igrali kako znamo i zbog toga smo kažnjeni. Naša sudbina je uvijek u našim  rukama i sad je trenutak da se dokažemo. No, ako hoćemo pobjednički mentalitet, moramo pobjeđivati u svim utakmicama", dodao je Italijan.

Defanzivac Cityja Nigel de Jong ističe kako će se on i njegovi saigrači boriti do posljenjeg daha da dođu do povoljnog rezultata.

"Daleko smo dogurali i sad se moramo koncentrirati da dovedemo stvar do kraja. Potrebno je mnogo snage i moći, ali imamo i volje i dovoljno kvalitetnu momčadu. Svaku utakmicu gledamo kao finalnu", rekao je De Jong.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.