Mancini: Nisam čarobnjak

Trener Intera pod pritiskom

Mancini: Nisam čarobnjak

Roberto Mancini ne boji se otkaza u Interu, iako njegov tim ove sezone ne bilježi dobre rezultate u italijanskom prvenstvu. 

Tokom razgovora za tamošnje medije Mancini je kazao da je potrebno vrijeme da se izgrati tim koji može biti ozbiljna prijetnja u Italiji i na evropskoj sceni. 

"Nisam čarobnjak. Stigao sam ovdje tek prije četiri mjeseca i uvijek vam treba neko vrijeme da izgradite tim. Inter je kvalitetan, ali nemamo još rezultat. Pod velikim sam pritiskom", tvrdi Mancini, koji potom dodaje:

"Sada je jednostavno sve protiv nas. Imali smo lošijih utakmica, no bili smo konkurentni svim protivnicima. Moramo pokušati završiti sezonu na što bolji način kako bi izgradili temelje za sljedeću sezonu. Ljudi imaju naviku sve gledati negativno, no  moramo sada nedaće ostaviti iza nas i okrenuti se dugoročnim ciljevima", zaključio je trener Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Inter nakon 28. odigranih kola zauzima devetu poziciju u  Seriji A. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.