Mancini: Podolski bi mogao ostati u Interu i nakon posudbe

Trener Intera

Mancini: Podolski bi mogao ostati u Interu i nakon posudbe

Fudbaleri Intera uspjeli su u derbiju savladati Romu rezultatom 2:1 i tim Roberta Mancinija trenutno je udaljen samo pet bodova od mjesta koje garantuje izlazak na evropsku scenu. 

"Još nismo na nivou na kojem možemo biti, ali napredujemo iz sedmice u sedmicu, a to sam mislio čak i kada rezultati to nisu pokazivali. Limitirani smo u određenim područjima, radimo neke pogreške, ali smo postali tim", kazao je Mancini, a potom dodao:

"Moramo nastaviti u smjeru prema vrhu jer je to uvijek Interov cilj. Moramo pobijediti sve utakmice do kraja i nadati se da će posrtati one momčadi koje drže mjesta koja vode u Evropu."

Tokom razgovora za italijanske medije Mancini se osvrnuo i na Lucasa Podolskog, koji za Inter nastupa kao posuđen igrač Arsenala. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Navijači su nestrpljivi, a ne bi trebali biti kada su u pitanju igrači koji dolaze iz drugih liga. To posebno vrijedi za Podolskog, koji je veliki profesionalac i treba mu vremena za prilagodbu. Mogao bi se vratiti i kada mu istekne posudba na kraju sezone". 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.