Mancini: Volio bih trenirati klub iz Španije ili Njemačke

Demantovao navode da ide u Romu

Mancini: Volio bih trenirati klub iz Španije ili Njemačke

Italijanski stručnjak Roberto Mancini demantovao je navode da će narednog ljeta preuzeti Romu.

Italijanski mediji u posljednje vrijeme sve češće špekulišu o mogućem novom treneru Rome jer se veoma lako može desiti da trenutni trener Vučice Luciano Spalletti na ljeto napusti klub.

Spallettiju na ljeto ističe ugovor, a jedan od mogućih nasljednika bi, prema pisanju italijanskih medija, mogao da bude Roberto Mancini. Ipak, slavni trener je demantovao ove navode.

"Spreman sam ponovo ići u trenerske vode, ali ne znam gdje će to biti. Kada je u pitanju priča o interesu Rome, mogu vam reći da tu nema ničega. Kada ste profesionalac, sve je moguće, ali svaka dva dana me povezuju sa drugim klubom...ali, za sada, nema ničega konkretnog. Nacionalni tim? Zašto da ne, volim trenirati reprezentacije", rekao je Mancini pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Volio bih se uskoro vratiti trenerskom poslu i probati neko novo iskustvo. Trenirao sam već klubove u Engleskoj i Italiji i volio bih se okušati u Njemačkoj ili Španiji", rekao je Mancini. 

Podsjetimo da je ovaj trener tokom karijere vodio Fiorentinu, Lazio, Inter, Manchester City i Galatasaray.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi