Mandžukić pogodio dva puta, Elche slavio

Odigrana dva susreta 1/16 finala Kupa kralja

Mandžukić pogodio dva puta, Elche slavio

Dvije utakmice 1/16 finala španskog Kupa kralja odigrane su večeras od 20 sati. Atletico Madrid na svom Vicente Calderon stadionu remizirao je sa L'Hospitaletom 2:2. 

Jorgandžije su u prvom susretu slavile rezultatom 3:0. Atletico je do vodstva došao u 19. minuti susreta, a strijelac je bio Mario Mandžukić. U prvih 45 minuta susreta nije bilo više golova. Gosti su do izjednačenja došli u 68. minuti susreta, a strijelac je bio Alcaraz.

Atletico Madrid je do novog vodstva došao u 74. minuti susreta, a svoj drugi pogodak na susretu postigao je hrvatski reprezentativac. Gosti dolaze do izjednačenja u 84. minuti susreta, a strijelac je opet Alcaraz. 

Valladolid i Elche prvi susret odigrali su bez golova. Večeras je Elche do vodstva došao u sedmoj minuti susreta, a strijelac je bio Gonzalez. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za domaće. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Elche izborio plasman u osminu finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.