Mandžukić pogodio za novu pobjedu Atletica
Foto: EPA

Bolji od Getafea

Mandžukić pogodio za novu pobjedu Atletica

E. Škorić

Atletico Madrid se mučio, ali je u gostima kod Getafea upisao novu pobjedu.

Atletico je u devetom kolu španske Primere gostovao u predgrađu Madrida Getafeu. Bilo je jasno da će Jorgandžije imati problema, no uspjeli su svejedno ostvariti šesti trijumf i zadržati se u gornjem dijelu tabele.

Siqueira je u 27. minuti zaprijetio Getafeu, ali je Guaita odbranio. Pet minuta prije kraja prvog dijela Guita opet sjajno brani i to nakon udarca Raula Garcije.

U 40. minuti Mario Mandžukić je odbijanac poslao u mrežu Getafea za slavlje gostiju. U 56. minuti Alexis je u domaćem sastavu isključen, što je olakšalo posao Atleticu u nastavku.

Getafe ozbiljnije prijeti tek u 84. minuti, ali je Juan Rodriguez pucao pored gola Moye. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 9. kolo:
Getafe - Atletico 0:1 (Mandžukić 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti