Mandžukićeva povreda nije ozbiljnije prirode
Foto: EPA

Dobre vijesti za Juve

Mandžukićeva povreda nije ozbiljnije prirode

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa poraženi su sinoć u gostima protiv Rome (3:1) u derbiju 36. kola italijanske Serije A.

Stara dama još uvijek nije zvanično osigurala titulu prvaka Italije, ali se nalaze na korak od toga. Izabranike Massimiliana Allegrija već u srijedu očekuje broba za prvi trofej, odnosno finale Kupa Italije gdje će snage odmjeriti protiv Lazija.

Loše vijesti za Allegrija su da se u finišu sinoćnje utakmice povrijedio Mario Mandžukić. Hrvatski napadač je zadobio povredu leđa, ali je bio primoran da igra do kraja utakmice jer je Allegri prije toga izvršio sve izmjene. Ovo bi mogao biti veliki problem za trenera Juventusa jer njegov tim očekuje i finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

No, prema pisanju italijanskih medija povreda Mandžukića nije toliko ozbiljna i u najgorem slučaju on će propustiti samo meč protiv Lazija. Ovaj 30-godišnji napadač se odlično uklopio na novu poziciju koju mu je Allegri dao prije nekoliko mjeseci i sigurno je da će nedostajati Staroj dami u finalu Kupa Italije ukoliko ne bude spreman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi