Mangupski potez golmana iz Albanije

Panenkom nadmudrio kolegu

Mangupski potez golmana iz Albanije

Albanski golman Alban Hoxha istinski je heroj svojih Partizana, koji su sinoć u Budimpešti eliminisali Ferencvaroš i plasirali se u 3. pretkolo Lige prvaka.

Prvi meč ova dva tima odigran u Tirani završen je rezultatom 1:1, a isto je bilo i u sinoćnjem susretu. Pobjednik dvomeča nije riješen ni nakon produžetaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

A tamo se u pravog heroja isprofilisao golman Partizanija, koji je odbranio tri penala. Kao da mu to nije bilo dovoljno, pa je i sam odlučio zabiti jedan gol sa bijele tačke, a uradio je to na fenomenalan način.

Hoxha je u veoma važnim trenucima za svoj klub postupio mangupski. Izveo je panenku i nadmudrio svog kolegu među stativama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Partizani su se plasirali u 3. pretkolo gdje im slijedi dvomeč sa Red Bull Salzburgom, a zanimljivo je istaći da je albanski viceprvak u Ligi prvaka završio nakon što je prvak Skenderbeu dobio suspenziju zbog namještanja.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi