Manje poznati Valencia presudio Hondurasu
Foto: EPA

Ekvador do prvih bodova

Manje poznati Valencia presudio Hondurasu

E. Škorić

U drugoj utakmici drugog kola grupe E Svjetskog prvenstva u Brazilu Ekvador je preokretom stigao do pobjede nad Hondurasom.

Honduras je u prvom kolu teško poražen od Francuske (3:0), dok je Ekvador u sudijskoj nadoknadi izgubio barem bod protiv Švicarske (2:1). Poražene selekcije sastale su se večeras u Curatibi. Pobjeda je bila imperativ i za jedne i za druge. 

Honduras je prijetio na počeku utakmice preko Costlyja koji je pucao prema golu Ekvadora, ali nije bilo problema za Domingueza. U 14. minuti Costly pada u šesnaestercu Ekvadora, ali sudija se nije oglasio.

Dobru šansu imao je Ekvador u 20. minuti. Valencia je sam izašao pred golmana Valladaresa, a onda je jako loše pucao i ostalo je 0:0. Honduras je poveo u 31. minuti, a Costly je postigao gol za svoju zemlju, prvi na SP-u od Španije 1982. godine.

Ekspresno je Ekvador izjednačio. U 33. minuti Enner Valencia nakon gužve u šesnaestercu zabija za 1:1. Bilo je uzbuđenja do kraja prvog dijela, ali mreže se više nisu tresle.

Dinamična utakmica u nastavku, lopta se brzo prebacivala s jedne na drugu stranu terena, i jedni i drugi željeli su pobjedom zadržati šanse za prolaz u osminu finala. Beckeles na početku drugog dijela šutira, ali Dominguez brani dobro na golu Ekvadora.

U 60. minuti sjajna šansa za Hondurčane, Bengston je snažno pucao, Dominguez loptu izbacio u novi korner.  Ekvador je preokrenuo u 66. minuti. Sjajni Enner Valencia je nadskočio protivničku odbranu i glavom loptu smjestio u mrežu i to mu je bio već treći gol na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije