Manolasu propao transfer u Zenit, no našao je bolje rješenje

Grčki defazivac ide u Juve?

Manolasu propao transfer u Zenit, no našao je bolje rješenje

E. Čaušević

Grčki odbrambeni fudbaler Kostas Manolas još uvijek nije odlučio da li će ostati u Romi i naredne sezone.

Već mjesecima špekuliše se o tome da će Manolas napustiti Olimpico, a najviše se povezivao sa prelaskom u Inter. Međutim, Inter je odustao od ovog igrača jer je Vučica tražila previše novca. No, kako stvari stoje u borbu za ovog igrača sada se uključio Juventus.

Stara dama je prodala Leonarda Bonuccija u Milan i mjesto u defanzivnom redu Juventusa ostalo je upražnjeno. Iako je Allegri poručio da dovođenje novog štopera nije prioritet, čini se da tako ne misle čelnici aktuelnog prvaka Italije.

Naime, prema pisanju Football Italije Juve je pokazao veliki interes za dovođenje Manolasa. Navodno, Stara dama je spremna da ponudi oko 30 miliona eura za grčkog igrača, no čini se da to nije dovoljno. Roma je jasno dala do znanja da Manolas može ići, ali za 40 miliona eura.

Poznato je da je Manolasu propao transfer u ruski Zenit prije nekoliko mjeseci. Zenit je bio spreman da plati sumu koju je tražila Roma, ali je onda Grk napravio problem. Manolas je tražio duplo veću platu nego što je imao u Romi i to mu ruski klub nije mogao ispuniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi