Maradona glavni krivac za suspenziju Messija?

Argentinci u šoku

Maradona glavni krivac za suspenziju Messija?

E. Čaušević

Argentina je danas ostala u šoku nakon što je FIFA odlučila žestoko da kazni Lionela Messija zbog vrijeđanja sudije.

Messi je bio junak Argentine u pobjedi na Čileom, ali je nakon meča vrijeđao pomoćnog sudiju jer je bio nezadovoljan njegovim odlukama. FIFA je pokrenula istragu protiv kapitena Gaučosa, te je danas saopštila da je Messi suspendovan na čak četiri utakmice.

Ovaj potez je šokirao argentinsku javnost koja nije mogla vjerovati da je Messi zbog ovoga ovako žestoko kažnjen. Ipak, to nije bio jedini šok za njih jer su se pojavile priče da je legendarni Diego Armando Maradona glavni krivac za ovu suspenziju.

"Razgovarao sam s jednom osobom koja radi za FIFA-u i ona mi je potvrdila da je Maradona tražio od čelnika ove organizacije da kazne Messija", napisao je na Twitteru argentinski novinar Gonza Stupenengo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi