Maradona: Insigne može nositi desetku, no pod jednim uslovom

Legendar kluba poručila

Maradona: Insigne može nositi desetku, no pod jednim uslovom

E. Čaušević

Legendarni Diego Maradona izjavio je da Napoli može ponovo staviti dres s brojem deset u upotrebu, ali pod jednim uslovom.

Maradona je ispisao historiju Napolija prije skoro 30 godina i ovoj ekipi je 1990. godine donio dugo očekivani Scudetto. Argentinac ima status besmrtnika kod navijača ovog kluba, a svojim igrama u dresu Napolija je to zaslužio.

Nakon što je Maradona napustio ovaj klub čelnici su odlučili da penzionišu dres sa brojem 10. Međutim, Argentinac je izjavio da nema ništa protiv da se dres vrati u upotrebu, ali da se ispuni jedan uslov.

Želju da dobije desetku u Napoliju izrazio je Lorenzo Insigne koji trenutno nosi dres sa brojem 24. Maradona mu je dao dozvolu, ali čini se i zadatak kojeg ovaj igrač teško može ispuniti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Insigne može uzeti desetku ako postigne više golova od mene. To je moj jedini uslov za njega i bilo koga ko iskaže ovu želju", rekao je Maradona.

Maradona je u Napoliju proveo sedam godina i postigao je 115 golova. Insigne je s druge strane trenutno na brojci od 49 golova za Napoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi