Maradona je pronašao manu i svom Napoliju
Foto: EPA

Ne pada u euforiju

Maradona je pronašao manu i svom Napoliju

Legendarni Diego Armando Maradona poznat je po tome što voli reći sve ono što misli, zbog čega i jeste čest gost u raznim sportskim emisijama i sagovornik u intervjuima.

Jednostavno, od Maradone se uvijek može čuti nešto zanimljivo, a baš takav je bio njegov komentar na ekipu Napolija koja ove sezone briljira u Seriji A.

Napolitanci su prvi na tabeli sa 25 bodova, mnogi im predviđaju da će konačno prekinuti Juventusovu šestogodišnju šampionsku dominaciju, ali Maradona upozorava da će to biti jako teško zbog 'kratke klupe'.

"Nadam se da je ovo ta godina, ali zabrinut sam. Napoli igra odlično, ali nema širok kadar. Jednostavno će doći period sezone u kojem će igrači biti preumorni, jer uvijek igraju isti. Oni jesu dobri, ali kad-tad će ih koštati to što gotovo nikako ne odmaraju", rekao je Maradona, koji je imao zamjerku i na remi protiv Intera, uprkos tome što je ovaj tim drugoplasirani na tabeli:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napoli jednom za sva vremena treba shvatiti da postoje one utakmice u kojim jednostavno morate osvojiti sva tri boda, posebno kada igrate kući. Takva je bila utakmica sa Interom, koji se mora pobijediti ako želite osvojiti Scudetto".

Diego Armando Maradona je i dalje prvi strijelac Napolija u klupskoj historiji, ali vjerovatno neće još dugo biti rekorder s obzirom da su Mareku Hamšiku potrebna još samo dva gola da zasjedne na vrh te liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi