Maradona se oglasio povodom odlaska Higuaina

Argentinca boli odlazak njegovog zemljaka

Maradona se oglasio povodom odlaska Higuaina

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain nalazi se u centru pažnje italijanskih mediji jer će karijeru najvjerovatnije nastaviti u redovima Juventusa.

Higuain je već nekoliko sezona glavna zvijezda Napolija i ljubimac navijača ove ekipe, ali čini se da će ovog ljeta podići sidro i napustiti Napulj. Navijače Napolija najviše boli što će karijeru nastaviti u ljutom rivalu, a povodom ovih priča oglasio se i legendarni Diego Maradona.

"Ove priče oko Higuaina me bole jer je odlučio da ide u velikog rivala. Ipak, ne možemo ni njega da krivimo. On je dio velikog biznisa u kojem se pare samo gledaju. Bolno je kakav utjecaj ima novac danas", rekao je Maradona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da je Maradona velika legenda Napolija i vjerovatno se u historiji ovog kluba neće pojaviti igrač koji je toliko zadivio navijače. Ipak, sami navijači Napolija su priznali da su vjerovali da će Higuain dostići visine Maradone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi