Maradona: Žao mi je što Italijani ne idu na SP
Foto: EPA

Legendarni Argentinac žali

Maradona: Žao mi je što Italijani ne idu na SP

Legendarni argentinski fudbaler Diego Armando Maradona izjavio je da mu je žao što Italija neće učestvovati na Mundijalu u Rusiji.

Kako je istakao, Azzurri su uvijek davali poseban šarm Svjetskom prvenstvu i šteta je što će se ta tradicija prekinuti nakon čak 60 godina.

"Veoma mi je žao što Italija nije uspjela da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo. To je reprezentacija koja je uvijek davala poseban šarm Mundijalu", napisao je Maradona na svom Facebooku.

"Gledao sam utakmicu i mislim da je Italija igrala baš onako kako je Švedska željela, a to je na centaršuteve. Šveđani imaju dva visoka i sjajna stopera. Takmičenje postaje sve teže i zatvorenije iz godine u godinu", dodao je legendarni Argentinac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italija je posljednje Svjetsko prvenstvo propustila još 1958. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi