Maradonin ples sa loptom kada je imao 18 godina

Takav fudbalski dragulj više se neće roditi

Maradonin ples sa loptom kada je imao 18 godina

Često možemo čuti izjave kako su Lionel Messi, ili Cristiano Ronaldo najbolji fudbaleri svih vremena. 

Kao da su svi zaboravili koliko je kvalitetnih fudbalera i velikih majstora igralo prije pojave Ronalda, Messija, Xavija, Inieste. Naravno uvijek je teško dati ocjenu koji je od njih baš taj broj jedan. 

Za mnoge je to legendarni Brazilac Pele. Drugi kažu da boljeg od Maradone nije bilo. Nekome su favoriti Zidane, Ronaldo, Messi.

Za one kojima je Mali zeleni ostao u najboljem sjećanju, ali i za one mlađe generacije koje nisu imale prilike gledati fenomenalnog Argentinca donosimo video snimak Maradoninih majstorija dok je igrao za mladu reprezentaciju Argentine sa svega 18 godina. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.