Marca: Barcelona u petak predstavlja Coutinha
Foto: EPA

Konačno kraj transfer sage?

Marca: Barcelona u petak predstavlja Coutinha

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho prema svemu sudeći u posljednjim satima ljetnog prelaznog toka napustit će Liverpool i svoju karijeru nastavit će u Barceloni.

Transfer saga oko brazilskog reprezentativca traje već nekoliko sedmica, ali čini se da je veoma blizu konačnog epiloga. Engleski mediji objavili su jutros da je Liverpool konačno pristao da proda Coutinha, te da će to biti drugi najskuplji transfer u historiji fudbala.

Naime, Barcelona će Coutinha platiti 160 miliona eura, a Brazilac bi sa katalonskim klubom trebao potpisati petogodišnji ugovor. Još uvijek nije poznato koliko će Coutinho zarađivati u Barci, a te informacije trebale bi biti objavljene kada se ovaj transfer zvanično potvrdi.

Ugledna Marca danas je objavila da će Coutinho dobiti dozvolu da napusti reprezentaciju Brazila kako bi konačno završio svoj transfer. Kako piše Marca, Barcelona je već organizovala prezentaciju brazilskog igrača koja će biti održana u petak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi