Marca: Higuain bliže Arsenalu nego Juventusu

Gdje će Argentinac?

Marca: Higuain bliže Arsenalu nego Juventusu

E. Škorić

Argentinski napadač Gonzalo Higuain već je ranije najavio da odlazi iz Real Madrida, a gdje će nastaviti karijeru, to još uvijek nije poznato. 

Dva kluba koja se bore za Higuainov potpis su Arsenal i Juventus, mada španska Marca piše da su Topnici u prednosti. 

Naime, Marca ističe da je Arsenal spreman platiti u gotovini 30 miliona eura za Higuaina, dok bi Juventus dao 22 miliona eura i to u pet rata.

Arsenal želi da pronađe adekvatnu zamjenu za Robina van Persieja, koji je prošlog ljeta prešao u Manchester United, a 11 premierligaških golova Olivera Girouda, odnosno 14 Thea Walcotta, jasno govore da na Emiratesu nedostaje pravi gol-igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.