Marca objavila Barcinu listu želja u odbrani

Šestorica na spisku

Marca objavila Barcinu listu želja u odbrani

E. Škorić

Prema pisanju ugledne Marce, Barcelona je zainteresovana za čak šestoricu defanzivaca.

Gerard Pique i Jasvier Mascherano bili su uglavnom stoperski tandem prošle sezone, no činjenica je da obojica polako ulaze u godine. Pique ima 29, Mascherano 32, a Katalonci će pokušati da dovedu neke mlade i perspektivne defanzivce.

Marca je napravila pravu malu zbirku imena koja se povezuju s Barcelonom u posljednje virjeme.

Među potencijalnim pojačanjima su Evertonov John Stones, potom Marquinhos iz PSG-a, Jose Maria Jimenez iz Atletica, Aymeric Laporte iz Athletic Bilbaa, Mauricio Lemos iz Las Palmasa, te Samuel Umtiti iz Lyona.

Među tim igračima navodno se krije budući stoperski tandem katalonskog kluba. Ipak, treba imat ina umu da svi nabrojani igrači imaju visoke odštete. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stones vrijedi oko 60 miliona eura, Marquinhos bi mogao da košta 40 miliona, Jimenez 60, Laporte 50, Lamos 30 i najjeftiniji izbor bi bio Umtiti, čija vrijednost se procjenjuje na oko 25 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti