Marcel Koller napušta klupu Austrije
Foto: EPA

Austrijanci traže selektora

Marcel Koller napušta klupu Austrije

Švicarac Marcel Koller napustit će trenersku klupu fudbalske reprezentacije Austrije. 

Austrijanci bilježe loše rezultate u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija, žrtva toga će biti selektor Marcel Koller. 

Savez je odlučio da Kollera ne otpušta dva kola prije kvalifikacija zbog svega što je tokom mandata na klupi Austrije uradio za reprezentaciju, a do zvaničnog rastanka će doći nakon oktobarskih utakmica. 

Koller vodi Austriju od 2011. godine. Prošle godine je sa ovom zemljom izborio plasman na Evropsko prvenstvo, a osim toga, Austrija je za vrijeme njegove "vladavine" jedno vrijeme bila i deseta na FIFA-inoj rang listi. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U svojoj dosadašnjoj karijeri Koller je još vodio Bochum, Koln, Grasshoppers, St. Gallen i Wil. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi